Sjölängorna 2017

Sjölängorna är två byggnader med tre 4-bäddslägenheter i vardera. De har samma standard och utrustning som stugorna i Stugbyn och ligger på Stora Jolpan.
Rum nr 1-3 ligger på den västra sidan med kvällsol. Rum nr 4-6 är i söderläge, högt uppe på berget. Båda boendena har naturstigar fram till husen, och är svårframkomliga för rullstolar och barnvagnar.
Sjölängorna ligger ca 5 minuter från stora bryggan.

Vad finns i Sjölängorna?
Ett allrum med en våningssäng och bord för fyra gäster.
Ett sovrum som går att stänga till, med en våningssäng.
Pentry med utrustning för fyra gäster; porslin, bestick, glas och kastruller.
Vatten hämtas vid kortsidan av huset.

Grillmöjlighet finns precis utanför stugorna och badstrand på den västra sidan.

Frukost och dusch
Sjölängornas gäster kan äta förbokad frukost på Vandrarhemmet, den ska förbokas senast dagen innan och serveras i matsalen mellan kl 08.30-10.00. Dusch finns på enréplan på Vandrarhemmet.

Att tänka på
Vandrarhemmets idé bygger på att gästerna sköter sig själva och städar undan efter sig. Det finns ingen personal som gör det. Alla städar och diskar efter sig, ställer i ordning stolar och bord så att nästa sällskap kan få en fräsch upplevelse. Ta gärna med inneskor, det är en gammal vana våra stamgäster har, att ta av sig smutsiga skor och ställa dem i entrén.

Fest i stugan
Det är roligt att så många väljer Finnhamn att fira sina stora dagar på. Men tänk på grannarna. Efter kl 22 måste volymen vara så låg att ingen störs. Det är många gäster som är morgontidiga för att kunna njuta av den vackra morgonen, och då behövs nattsömnen.

Naturreservat
Finnhamn är ett naturreservat med eldningsförbud året runt. Välkommen att låna våra grillar, men använd alltid kol i dem. Det är förbjudet att ta grenar och mossa att elda med.
Var rädd om naturen, det tar ca 50 år för mossan att växa upp igen, och alla ingrepp förändrar miljön för öns djur.

Priser
Sjölängorna bokas och betalas per stuga, oavsett hur många som bor där. Det får dock inte vara flera gäster än antalet bäddar i stugan.

1 maj-31 september
1 250 kr dag.

Veckopriser 6 dagar
5 900 kr.

Midsommar torsdag-söndag
4 450 kr.

Boka till lakan, frukost och städning
Ur miljösynpunkt föredrar vi att lakan och frukost bokas online med boendet.
Lakan
130 kr per set online. 150 kr på plats.
Frukost vuxen
100 kr online. 120 kr på plats.
Frukost barn
50 kr online. 60 kr på plats..
Städning 500 kr per stuga.

Bokning av rum och paket
Allt vårt privatboende bokas och betalas via vår hemsida under rubriken boka. Sök på datum och antal gäster så kommer lediga alternativ upp. 

Utsikt från Birgers stuga, Sjölänga 1.