Fest och bröllop på Finnhamn

Ett bröllop kan utformas på flera olika sätt, men det är aldrig fel att ha den vackraste omgivningen. På Finnhamn erbjuder vi vår- och höstbröllop eller varför inte en magiskt vinterbröllop?

Fyller du jämt? Vill du ha en helt vanlig fest? Tänker du på att det vore kul att samla gamla gänget men vill inte ha det hemma? På Finnhamn har vi lång tradition av både tidiga och sena kvällar och morgnar...

Möjligheter
Om ni vill gifta er i skir vårgrönska eller klara höstfärger finns det flera bra valmöjligheter. Vi dukar upp middagen i Sliphuset som ligger precis vid vattenbrynet och sedan har ni efterföljande dans i Vandrarhemmet. Se solen gå ner över öarna, och sedan kanske upp.

Väljer ni ett vinterbröllop i gnistrande sol så dukar vi upp middagen i Vandrahemmets stora matsal, och under tiden middagen röjs undan serveras kaffet en trappa ner i gillestugan. På vintern är det så tyst på ön att det nästan går att höra havsörnen när den glider förbi.

För mer information om boende och olika möjligheter, lägg ett mail till

info@finnhamn.se så kontaktar vi er.

Olika lösningar
Vi ordnar allt
Mat och dryck, underhållning, blommor, personal och resa till Finnhamn. Då kan du hyra både Sliphuset och vandrarhemmet.
Kostnader
Hyra hela vandrarhemmet: 34 900 kronor, samtliga 88 bäddar. 
Bröllopspaket: 1095 kronor. Brudskål med mousserande och två snittar, trerättersmiddag och vickning samt frukost dagen efter. Middagen kan serveras i Sliphuset eller uppe på vandrarhemmet.
Under vår högsäsong för bröllop så hyr vi endast ut på detta sätt. Den perioden är maj-mitten av juni, mitten av augusti-slutet av september. Under sommaren går det inte att abonnera vandrarhemmet för bröllop.

Du ordnar allt
Då tar du med dig mat och dryck och ordnar allt praktiskt själv i vandrarhemmet.
Detta är möjligt mellan 1 oktober till 15 april.

Gemensam lösning
Vi ordnar middagen i Sliphuset eller på vandrarhemmet och och du fixar dans och groggbänk* i Vandrarhemmet. Är det endast sommarbröllop som gäller och på Finnhamn, så finns Sommargården. Det är ett fd seglarkollo med enklare standard och har plats för 50 gäster. Där kan ni rå er helt själva och ta med egen mat och dryck.

Fest och jubileum
Det är många jubilarer som har firat sin stora dag hos oss. Vi kan ordna samma upplägg som beskrivs för bröllopen.

*Groggbänk? Forna tiders drinkbord.
 

 

 


 

Kärleken frodas på ön, titta här

Det är många bröllop på Finnhamn, och 2015 var inget undantag. Det har varit allt ifrån femdagarsbröllop med gäster från hela världen, till enklare med enbart familjen. Säsongens sista var i mitten av oktober, då Johanna och Pontus slog till efter många års funderande.

De är skärgårdsälskare och stora Finnhamns fans, vilket gjorde platsen given. Första gången vi pratade om bröllopet så stod det mellan hösten -15 och våren-16. Till slut blev ett klart och kallt bröllop med vackra höstfärger vinnaren, och vilken helg det blev! Gästerna kom vid lunch, bastade, bytte om till finkläder, och gick sedan till Takbaren där vigseln var.

Johanna och Pontus hade valt en något annorlunda brudskål, Irish coffe, för att hålla värmen uppe en sval oktoberdag. Därefter blev det gemensam promenad till middagen som var i det vackra Sliphuset och kvällen gick åt till galna och kärleksfulla tal, god mat och massor av gott att dricka. Genom de stora portarna som vetter mot havet blev det gradvis mörkare så att när någon på en grannö eldade, lystes himlen upp och skapade en vacker bakgrund till middagen. När middagen var över väntade kvällens band uppe på vandrarhemmet och för att ingen skulle gå vilse var vägen kantad av marshaller som lyste upp. Överallt hörde skratt och stämningen var på topp.

Vad som sedan hände vet vi inte, bara att brudparet så småningom försvann till Birgers stuga som har blivit bröllopssviten nr 1 på Finnhamn, och gästerna var kvar på vandrarhemmet. Vi såg dem igen till frukosten dagen efter, en samling trötta men mycket nöjda gäster som hämtade ny kraft av brunchen där pricken över i var våfflor med grädde och sylt. Klockan 12.20 var alla iväg och ön var lugn och still igen. För ett tag i fall.

Men hur var det med vädret, blev det ett kallt och klart höstbröllop? Icke. För ur led är tiden. Midsommar bjöd på ca tre plus och 15 oktober på ca 20 plus. Det var faktiskt så att under vigseln var värmen nästan lite ansträngande... Det är något för konferensen i Paris att fundera över.